Hvordan spise insekter

Mange lurer på hvordan man skal tilberede insektene som mat.

Her er en rekke forslag til hvordan insekter kan brukes både som mel, som snacks og som hele i en rett. Noen oppskrifter er svensk tekst. (forklaring til noen ord: mjølmask=melorm, syrsepulver = sirisspulver, vispgredde= kremfløte, jordgubbar= jordbær, eggula= eggeplomme og glass=is) Lykke til 🙂

Dette bildet er Urbanmat sin egen burger

Bilde fra boken Eta insekter av Anders Engstrøm

Bilde fra boken Eta insekter av Anders Engstrøm
Bilde fra boken Eta insekter av Anders Engstrøm
(Majones) Bilde fra boken Eta insekter av Anders Engstrøm
Bilde fra boken Eta insekter av Anders Engstrøm
Bilde fra boken Eta insekter av Anders Engstrøm
(Majones) Bilde fra boken Eta insekter av Anders Engstrøm
  • Rundstykker med sirissmel
  • 5 dl hvetemel
  • 1 dl sammalt hvete fin
  • 1 dl havregryn
  • 25 g siriss mel / melorm mel ( urban mat)
  • Ca 5 dl melk Ca. 1dl vann
  • 2ss smør
  • 1 egg
  • 25 G tørrgjær
  • Gir ca. 16 rundstykker, stekes på 200 grader i ca 15-20minutter