Insekter som mat

Insekter

Insekter inneholder mye proteiner, i tillegg til de viktigste vitaminer og mineraler. De inneholder mer jern enn spinat, og er den perfekte balansen mellom fettsyrene Omega 3 og Omega 6. Produksjon av insekter fører til minimalt med co2 utslipp i forhold til andre proteinkilder som dyrehold og fisk.

Sirisser

Sirisser er insekter som spiser frukt, nøtter og grønnsaker. Sirisser er populær mat i Asia, smaker godt, er næringsrikt, og bør inngå i norsk kosthold.

Nærings innhold

Karbohydrater 8,4 %
Protein 60%
Fett 24% (8 mettet, 5 enumettet, 9 flerumettet)
Kalsium 1100mg
Jern 25mg
B12 26yg
Omega3  2,8
Omega6  6,8

Melorm

Melorm er larvene fra melbiller. De spiser det meste, men hos Urbanmat får de spesialfòr med alle vitaminer og mineraler de trenger for å være sunne og sterke. I tillegg får de daglig frukt og grønnsaker.
Melorm har en herlig nøtteaktig lukt og smak. Kan brukes både som mel og hele tørket, evt med en smak av Østen.

Nærings innhold

Karbohydrater 15,4 %
Protein 55,43%
Fett 18,9% mettet 4,13, enumettet 6,48, flerumettet 7,33
Vitamin A 620 iu
Jern 37 mcg
Kalsium 810 mcg
Omega 3 0,28g
Omega 6 7g
fiber 8,7