7. august 2020

Helt eller delt ?

I vår iver etter å bli effektive, innovative og uten noen unødige anstrengelser, er hverdagen i dag fylt med piller, kapsler og tilskudd i all verdens former. Jeg lurer på om denne utviklingen er basert på kroppens behov eller økonomisk vinning. La oss ta ett eksempel : Omega 3 kapsler. Ja jeg forstår at noen får i seg for lite Omega 3, men det er utelukkende på grunn av feilt kosthold. Det finnes mange fiskeslag, nøtter, insekter, grønnsaker med Omega 3, så om vi trenger det, får vi det i oss.

Mennesker er bare naturlige ingredienser, som krever naturlig kost. Kroppen er laget for å trekke ut de næringsstoffene den trenger av maten vi spiser. på den måten blir det aldri vitaminsjokk eller feil ernæring om vi spiser variert og naturlig kost. Da blir det feil, og kaste i seg  konsentrerte proteiner fra melk, konsentrert Omega3 fra fiskeavfall eller vitaminer trukket ut fra appelsiner. Insekter er her en ypperlig erstatning. Alle aminosyrene er intakt, fiberne følger med på kjøpet og insekter inneholder i tillegg jern, kalsium, proteiner, B12…..

Legg igjen en kommentar