30. august 2020

Hvorfor er det så dyrt med insekter?

Husk at insekter er tørket kjøtt, og insekter er en liten nisje med mye manuelt arbeid foreløpig. Men prisene har rast siste året, og det som kostet 3000kr/kg for 1 år siden, koster nå 1000kr/kg. Om et par måneder koster det 600kr/kg avhengig av at mange kjøper.

Hva skal man sammenligne med? Grisekjøtt? kylling? Storfe? fisk?

Alle de sammenlignbare kjøttvariantene er inklusive vann. Du spiser normalt ikke tørket svinekjøtt. Når vi vet at det er 75% vann i insekter ( sikkert noenlunde samme i annet kjøtt) så er kansje ikke prisen så høy likevel. Kjøper du kjøttdeig til 150kr/kg er det i tørket tilstand 600kr/kg. kjøper du storfekjøtt til 250kr/kg tilsvarer det 1000kr/kg som tørket. Fersk torsk koster 170kr/kg som tilsvarer 680kr/kg. Nevnte jeg kongekrabbe til 650kr/kg med skall?…. om vi snakker proteinbarer, proteintilskudd, Omega3 kapsler, så begynner insekter å bli billige 🙂 Ha en BUG kveld

Legg igjen en kommentar